Zdravim vsechny, bohuzel se asi zaradim k zastupu lidi, co nakoupili a prohloupili na kiwi.com. Nejsem zkuseny a proto potrebuji radu. Snazil jsem se zde prelouskat vse, co se teto spolecnosti tyka. Smula, ze jsem necetl drive. No k problemu. Samozrejme jsem tedy koupil (unor 2022) letenky na dovolenou (5 clena rodina) z PRG do ROME a zpet. Obe cesty leteckou spolecnosti Wizz Air. Tento tyden v utery prisla zprava od kiwi.com, ze zpatecni let (31.8.2022) je spolecnosti Wizz Air zruseny. Overil jsem si, ze je to tak. Skutecne se tam na ten den nejde bookovat (vlastne vsechny stredy v srpnu jsou proskrtle). Samozrejme, po overeni rezervace na strankach Wizz Air, je napsano, ze musim kontaktovat zprostredkovatele.  No zde je ten problem. Kiwi.com nabizi alternativy napr. Raynair s dalsim priplatkem 7.500Kc - to je asi jedna z tech 'rozumnejsich', pak to jsou tatlni nesmysly 20.000+. Nebo je tam moznost, ze se muzeme vratit Regiojet Busem (??), kdyz priplatim 4.000Kc. Ja proste porad nechapu, proc chteji po me takove castky, kdyz uz jsem letenku zakoupil, ale byla (z nejakeho duvodu) zrusena. Kdybych byval koupil od Wizz Air primo - jsou to skutecne ty alternativy, kt. oni nabizi, nebo si to kiwi.com nejak cuca z prstu nebo jak to nazvat. Kdyz vezmu ten Raynair a zaplatim tedy dalsich 7.500Kc - tedy v podstate koupim nove letenky - mam pravo zadat nejakou nahradu na ten zruseny let? Kiwi.com urguje, at alternativu vyberu, co nejdrive, ze se letenky mohou vyprodat. Vyplati se nejak cekat? Je tam nejaka lhuta na vybrani te alternativy? Napr ten Raynair byl puvodne (pred 2 dny) 8000Kc. Opravdu uvitam, nejakou radu, i kdyz jich asi moc nebude, no. Kazdopadne, ze jsem spadl do hnoje, mi psat nemusite, to uz vim.    .

kiwi.com / dalsi, co se spalil

Založil(a) ve fóru Vyhledávače letenek

Petr _75 napsal(a):

Normálně na stránkách https://wizzair.com/cs-cz#/   klikneš na odbavení("check-in") a rezervace - tam zadáš příjmení pasažéra a rezervační kód a postupuješ dle pokynů, přip. některé kroky přeskakuj, nepříplácej si za nic navíc. 

Diky za odpoved. Ja akorat znovu prosil o radu... prosim precti. Jak pisu... rezervace bohuzel pres Kiwi, furt mi tam sviti puvodni let 31/8, kt. ale byl zrusen. Telefonicky na Whizzair jsem zmenil na 1.9. Obavam se, ze Kiwi uz se o to starat nebude... Ac jsem na online supportu ptal/zadal, zda mohou aktualizovat rezervaci, nepovedlo se... ten support je k nicemu/ kiwi.com je k nicemu.

0 Citovat

Chceš editovat rezervaci nebo provést on-line check-in? Máš-li kód rezervace, tak můžeš provést on-line check-in na stránkách Wizzair nejdříve 24 hod před odletem, dříve jedině v případě, že máš zakoupeno priority nebo nevím co ještě. Každopádně 24 hod před. Na letišti to nebude zadarmo.

0 Citovat

Pokud si přes Wizz infolinku změnil let, tak by ve správě rezervace na wizz stránkách mělo jít vidět a check-in přes web by měl normálně jít. Rezervační kód je totiž stále stejný. 

0 Citovat

Ok. Diky, kluci. Nepotrebuji editovat, jen provest ten checking Budu to tedy sledovat.

Snad to tedy pujde i bez prihlaseni. Na stranku se dostanu pres ten kod a prijmeni cestujiciho.

Ale co pak? Po check-in let. spolecnost posle boarding pass. Ale to asi poslou nekam na email kiwi.com ne? Nebo to budu videt pak na te strance? Pujde stahnout? Staci to mit v mobilu/neob vyfocene nebo je treba vytisknout?

Znovu sorry za otravne otazky.

0 Citovat

Kiwi by vám mělo poplatek za check-in na letišti vrátit (pokud je v detailu rezervace na Kiwi.com, že se jim online check-in nepodařil): https://www.kiwi.com/en/help/sea...ticle/321/

0 Citovat

@Jachym

No, popravde, tomu moc neverim. S Kiwi uz nechci v budoucnu nic mit spolecneho... spis me udivuje, ze takto mohou podnikat..

V applikaci mam: Prague - Rome / We don't support online chek-in for this route. Please check in directly with the airline. Look for the airline check-in counter or kiosk at the airport.

Jak pise @mirjur: na letisti to zadarmo neni... ale za tucny poplatek.

A ta komunikace na online chatu take stoji za to... porad mam strach, aby nektery z jejich agentu let nezrusil... Pozdeji mohu pripojit screen z konverzace...

Ted spis, potrebuji radu ohledne palubniho listku, jestli se to po online checkin posle na mail, nebo uvidim po vyplneni udaju na strance Whizzair... A zda je lepsi mit vytistene, nebo staci v mobilu. Pak, az zas budu v Cechach, se podivam na Kiwi (mozna).

Zatim diky za info.

0 Citovat

A v aplikaci od Kiwi nebo Wizzairu? Pokud toto píše aplikace od Wizzairu, já letišti máte nárok udělat online check-in zdarma.

Pokud máte kód rezervace, příjmení a email, musíte se být schopný dostat i do rezervace u Wizzairu a udělat check-in sám.

Jak jste to zvládl posunout telefonicky u Wizzairu bez kódu rezervace? Ptají se vás na ty stejné informace jako online.

0 Citovat

Zjednodušte si život a stáhněte si na mobil appku Wizzu. Tam se odbavíte a máte PDF s boarding pasy k dispozici. Na stránkách Wizzu je po odbavení máte možnost stáhnout je v PDF - to pak všem rozešlete. Jestli jste na hotelu, tak vám boarding pasy určitě vytisknou na recepci, když jim to pošlete na e-mail. Pochybuju, že zrovna na Fiumicinu by chtěli vytištěné. Tím se ale moc nestresujte, na přepážce se klidně dojděte zeptat, na letišti je vždycky možnost si je ještě vytisknout. Jinak jsou to tebe dementi, že rovnou posílají k odbavení na letišti.

0 Citovat

Pokud pisi aplikace, tak vzdy myslim kiwi. Protoze kiwi udelal rezervaci. Mam pnr number. Pres to plus jmeno cestujiciho se dostanu k info o letu/rezervaci na strankach whizzair. Email ale nemam, ten bude od kiwi. 

Pro posunuti se me whizzair agent ptal na pnr, pak email - rekl jsem muj osobni, kt. jsem se registroval i na kiwi.com - samosebou nesouhlasil, a pak chtel jeste tel. cislo, a to (me osobni) souhlasilo. Tim padem jsem splnil podminky a omluvili se za zruseni letu a nabidli mi, co muzu delat dal.

Tak, ted jsem trochu zmateny. Podari se mi ten online checkin na whizzair i bez emailu? Mno definitivne asi budu vedet ve stredu, az se otevre online check-in. Budu informovat, kdyby nekdo mel podobny pb.

0 Citovat

Jako do dubu. Kiwi jsou podvodníci a ty se je snažíš obejít. Takže rozhodně nelez do appky od Kiwi. Ta za tebe nic nevyřeší a už tě stála 200 €.

Buď bez přihlášení přes Find Booking. Mělo by tě to pustit do detailů rezervace nebo přes profil, seznam letů a pak znovu Find Booking. Wizzair chce PNR a příjmení, takže bys měl mít možnost udělat check-in přímo přes aerolinku. Pokud tam nemají nějaké kurvítko, co pozná, že byla rezervace přes třetí stranu.

1 Citovat

Alena Svobodová napsal(a):

Zjednodušte si život a stáhněte si na mobil appku Wizzu. Tam se odbavíte a máte PDF s boarding pasy k dispozici. Na stránkách Wizzu je po odbavení máte možnost stáhnout je v PDF - to pak všem rozešlete. Jestli jste na hotelu, tak vám boarding pasy určitě vytisknou na recepci, když jim to pošlete na e-mail. Pochybuju, že zrovna na Fiumicinu by chtěli vytištěné. Tím se ale moc nestresujte, na přepážce se klidně dojděte zeptat, na letišti je vždycky možnost si je ještě vytisknout. Jinak jsou to tebe dementi, že rovnou posílají k odbavení na letišti.

Bohuzel jsem k rezervaci pouzil z neznalosti kiwi.com agency. Ta je vlastnikem rezervace, neznam email, jaky byl pouzity pri rezervovani.

0 Citovat

Tyhle typy lidí mě fascinují. Zvládnou najít odkaz na fórum, brečet tu do řady dlouhých příspěvků, ale aby otevřeli webovku aerolinky a zkusili tam najít svou rezervaci, to ne, to je moc práce a ztráta času...

10 Citovat

email nepotrebujes! Jak pise Michal, tak zadas jenom PNR a prijmeni a mas to. Jednoduseji uz ti to vysvetlit nemuzeme.


7a0d861b-e6bd-496a-b618-bfc674f88320.jpeg

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

Jako do dubu. Kiwi jsou podvodníci a ty se je snažíš obejít. Takže rozhodně nelez do appky od Kiwi. Ta za tebe nic nevyřeší a už tě stála 200 €.

Buď bez přihlášení přes Find Booking. Mělo by tě to pustit do detailů rezervace nebo přes profil, seznam letů a pak znovu Find Booking. Wizzair chce PNR a příjmení, takže bys měl mít možnost udělat check-in přímo přes aerolinku. Pokud tam nemají nějaké kurvítko.

Jojo. V tohle doufam a modlim se, ze to tak pujde. Jinak bude dalsich 200eur v haji za nic 

0 Citovat

Nějak mi uniká, proč už jsi to dávno nezkusil a jen v to doufáš a diskutuješ... no nic.

6 Citovat

Tyhle lidi jsou zoufali poprvecestujibezcestovkari, vubec nevi, co jim tu rikate, jinak si nedovedu vysvetlit, ze sel k odbaveni na letisti🤦‍♀️. Ani ted nechape, ze bez Kiwi muze prezit.

1 Citovat

Vy to pořád nechápete, on přece cestuje s  whizzair. 

6 Citovat

Ok. Tak ja se zaprve omlouval za me otazky hned na zacatku, mi bylo jasne, ze to nekoho bude iritovat... kazdy leti v zivote poprve, ze.

Nechapu, proc se ptate, ze jsem nezkusil.. se na whizzair rezervaci koukam obden, ted 2dny pred plan. odletem i 2x 3x denne. Pokud bych mel checkin za sebou a boarding pass v ruce, tak vas preci neotravuji, ze.

A kdyz s tim nemam zadne zkusenosti a kiwi me drbe..  tak potrebuji info napr. umozni mi ta stranka na whizzair odbaveni ci  me poslou za kiwi, kt. delal bookin atd. Nelitam proste do Rima kazdy den.

Pokud procitam, co jsem napsal, tak to snad dava smysl, co vsechno jsem podnikl.. To ze mi nekdo napise: pouzij whizzair apku a prihlas se a muzes si s rez. delat cokoli, to mi moc nepomuze a jen to znamena, ze spatne, ci vubec, cetl predchozi info.

0 Citovat

Otevři svou rezervaci u Wizzair, nikoliv Whizzairu, přikup si sedadlo nebo priority a můžeš si udělat check-in už teď a klidně spát.

8 Citovat

Prosím tě, ta letecká společnost se jmenuje wizzair ne whizzair, mně už to trhá oči vážně. Michal a Marek Sourak ti tady jasně napsali, co máš dělat, jestli ani tomu nerozumíš, tak ti prostě není pomoci a těch 200Eur vysolíš znova.

15 Citovat

@syd1 budes se asi divit, ale temer nikdo tu neletel poprve s kiwi a pak ani po druhe. 

2 Citovat

Sorry za to 'h'.. 

Ja jsem vsem podekoval... a te uz me jen matete. Ja rikam, ze bych se musel prihlasit abych mohl neco menit/koupit sedadlo. Btw sesadla u kazdeho cestujiciho mam. A Wizzair rika, ze online odbaveni jeste neni k dispozici. Tecka. Musim tedy cekat,.

0 Citovat

Achjo, já se doposud jen bavil, ale protože chápu, že každý to má jednou poprvé, zkusím napsat blbuvzdorný návod. Pokud nepomůže doporučuji zaplatit 200 euro znovu.

A tedy ikdyž to nebude nic nového. 

Wizz vám umožní check-in zdarma online 48 hodin před odletem. Ten provedete zadáním PNR a jména cestujícího na webu (příp. v aplikaci). Pak si budete moci stáhnout boarding pass a pustí vás do letadla. Na letišti půjdete přímo na bezpečnostní kontrolu. Kiwi k ničemu potřebovat nebudete, úplně ho vymaž z hlavy.

Pokud máš koupená sedadla (čímž si nejsem jistý, možná kiwi udělalo nějaký scamík) tak check in můžeš udělat 60 dní před odletem. Úplně stejně jako tady píšu a píší všichni ostatní. Pokud to nejde nejsou koupená sedadla. Je ale možné je (znovu) koupit a check in udělat hned.

Pokud tento návod nepomůže, napiš co přesně si udělal a co přesně nejde. 

9 Citovat

A ještě bych teda doporučil si na netu přečíst,  jak správně udělat u Wizzu check in, aby člověk za nic nemusel doplácet. 

A jinak chápu,  každý jsme někdy začínali cestovat a neorientovali jsme se v tom, ale na netu existují desítky stránek, kde se všechno za pár minut dozvíte. Nechápu dnešní dobu, že je pro někoho jednodušší napsat 10 příspěvků a věnovat tomu čas, než si to vyhledat na netu za kratší dobu...

5 Citovat

Diky  Jane. Ja jsem to uplne pochopi. Me uplne stacil prvni prispevek od Michala a mirjur. Pripada mi, ze ostatni se pak zacinaji do me nejak navazet a delat ze me vetsiho blba nez jsem. Vsak jsem i toto vlakno tak pojmenoval. Kdybych byval nevyuzil 'sluzeb' kiwi, tak pb nemam, a asi tady nepisu a tento web bych ani nepoznal. Ale jsem rad, ze jo, je tu hodne uzitecnych veci. A diky vam jsem zavolal na wizzair a odlozil lety. Jinak bych asi bud rusil a penize od kiwi nikdy nedostal, nebo akceptoval nejaky jejich nesmysly za nemaly peniz... Myslim, ze kdyz diskutujici nemaji zkusenosti s kiwi a nevi, ze pak na vas i let. spolecnost s.re, protoze asi kiwi bojkotuji, tak nemuseli zbytecne prispivat k diskuzi. Az budu u pc zkusim pridat snimek z wizzair stranky,co presne tam vidim.

0